Zrínyi Miklós és Madách Imre történelmi víziói

Ez a dolgozat a Híreink kötet része.

Az eredeti felhívás szövegét közöljük:

Felhívás konferencián való részvételre

Az ELTE BTK HÖK Magyar Intézetek Képviselete és a Magyar Irodalomtörténeti Társaság Hallgatói Tagozata felhívást tesz közzé alap- és mester szakos, illetve doktorandusz hallgatók számára. A felhívást három kategóriában tesszük közzé legalább 5.000 leütés terjedelmű absztraktokra, amelyekhez szakirodalom-jegyzéket is csatol a jelentkező:

  1. Zrínyi Miklós munkássága
  2. Madách Imre munkássága
  3. Kapcsolatok a két szerző között

Az első két kategóriában nincs további témamegkötés, egyedüli kitétel, hogy szorosan kapcsolódjon az adott szerzőhöz, de nem feltétlen kell az irodalomtudomány területén belül maradni (pl.: Az egyes művek filozófiai háttere, feldolgozások, adaptációk, színházi vagy film feldolgozások, történelmi kontextus).

A pályaműveket 2014. március 31-ig, péntekig e-mailben kérjük elküldeni (zrinyimadach@gmail.com), vagy három példányban leadni az ELTE BTK Hallgatói Önkormányzat Irodájában (1088, Bp. Múzeum Körút 4/H).

Kérjük, a dolgozat mellett az alábbi adatokat feltüntetni: név, egyetem, szak, képzési forma (BA/MA/PhD/osztatlan), e-mail cím, telefonszám.

A beérkezett pályaműveket a szervezők által felkért szakmai zsűri bírálja el.

A pályázaton szereplő legjobb pályaművek részt vehetnek a Magyar Intézetek Képviselete és Magyar Irodalomtörténeti Társaság Hallgatói Tagozata által szervezett, 2014. május 5–6-án megrendezésre kerülő “Zrínyi Miklós és Madách Imre történelmi víziói” című konferencián, tanulmányát pedig megjelentetheti a konferencia anyagából szerkesztett online kiadványban. A konferencia programjába bekerült dolgozatok szerzőit e-mailben értesítjük.

Mindhárom kategóriában a legjobb pályaművet beküldő 10.000 Ft értékű könyvjutalomban részesül.

Amennyiben a konferenciával, illetve a pályaművekkel kapcsolatban bármilyen kérdés merülne fel,  a fentebb megadott e-mail címen lehet érdeklődni.