Hrabal 100 – Túlságosan csendes születésnapi party

Ez a dolgozat a Híreink kötet része.

Az ELTE BTK cseh szak, a Szent-Adalbert Közép- és Kelet-Európa Kutatásokért Alapítvány, a Szláv Textus és a Cseh Centrum

szeretettel meghívja a Bohumil Hrabal születésének 100. évfordulója alkalmából megrendezendő

„Hrabal 100 – Túlságosan csendes születésnapi party“

című nemzetközi konferenciára.

A konferencia időpontja: 2014. május 6.
A konferencia helyszíne: Budapest, ELTE BTK

A konferencia Bohumil Hrabal életművével foglalkozik európai kontextusban, az alábbi témakörökben: irodalom, nyelvészet, transzlatológia, film, filozófia, kulturológia és történelem. Az előadások időtartama 15 perc, amelyet vita követ. Jelentkezni legkésőbb 2014. április 1-jéig lehet az előadás 15-20 soros összefoglalójával a narozkyhrabala@gmail.com címen.

A konferencia és a tanulmánykötet nyelve cseh, szlovák, angol, illetve magyar. A konferencián való részvétel ingyenes, a szállás, utazás, étkezés költségeit a résztvevők maguk térítik. A konferencián elhangzott előadások írott változatát online konferenciakötetben és – amennyiben a rendelkezésre álló források lehetővé teszik – nyomtatott formában is publikáljuk. A tanulmányok beküldési határideje 2014. június 30. Felhívjuk figyelmüket, hogy amennyiben lektoraink úgy ítélik meg, hogy a tanulmány nem felel meg a tudományosság alapvető kritériumainak, akkor a tanulmányt nem tudjuk megjelentetni.

További információ: narozkyhrabala@gmail.com.

A jelentkezési lap itt tölthető le.